i trobar la informació sobre:
-Què és un sistema operatiu?
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telèfon mòbil, etc). Podem veure el sistema operatiu com un conjunt de programes que permeten la comunicació de l’usuari amb l’ordinador (proporciona una interfície) i en gestiona els recursos de manera eficient (UPC, memòria, emmagatzematge, etcètera.).
Els sistemes operatius actuals són complexos, a causa que han de fer moltes tasques. Per aquesta raó, quan es procedeix a crear un sistema operatiu es divideix en elements molt petits que duguin a terme tasques cincretes.
-Per a què serveix?
Les seves funcions consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions.
Els sistemes operatius, en la seva condició de capa programari que possibiliten i simplifica el maneig de la computadora, ocupen una sèrie de funcions bàsiques essencials per a la gestió de l'equip. Entre les més destacables, cadascuna exercida per un component intern (mòdul en nuclis monolítics i servidor en micronuclis), podem ressenyar les següents:
-Proporcionar més comoditat en l'ús d'un computador. -Gestionar de manera eficient els recursos de l'equip, executant serveis per als processos (programes). -Brindar una interfície a l'usuari, executant instruccions (comandaments). -Permetre que els canvis deguts al desenvolupament del propi SOTA es puguin realitzar sense interferir amb els serveis que ja es prestaven .
-Tipus de sistemes operatius (3)
Alguns dels sistemes operatius més comuns són Microsoft Windows, GNU/Linux, Mac OS X.


El kernel Linux va néixer en el 1991 a Hèlsinki quan Linus Torvalds va implementar un clon de UNIX basant-se en el seu coneixement del sistema operatiu Minix
El nucli de GNU/Linux, com el de la majoria de sistemes operatius que es subministra habitualment amb les distribucions per a PC d'escriptori, no proporciona un sistema operatiu en temps real.
