dilluns, 20 de desembre del 2010

BONES FESTES!!

Us desitjo un bon Nadal i un bon any nou! Espero que ho disfruteu amb la familia i ho gaudiu amb els amics i amb la gent que més estimeu! Aqui us deixo una foto nadalenca!
BON NADAL I BON ANY NOU!!

dilluns, 22 de novembre del 2010

ARTICLE

ÈXIT D'INTERNET 2.0

El 0,003% de les webs, unes 500, concentren més de la meitat de les visites dels internautes

Alexa.com es una companyia que es dedica a proporcionar informació sobre la web i les dades de la qual són actualitzades diàriament. Les tres primeres webs de la xarxa són Google, Facebook i YouTube.També hi són: Yahoo, Windows Live, Baidu.com, Viquipèdia, Blogger, QQ i Twitter.
Google és en l'actualitat i amb diferència la pàgina web més visitada de tot el món. Rep una de cada quatre visites a la web de tot el planeta. La companyia va ser creada el 1998 i aviat va desbancar altres motors de recerca utilitzats en aquell moment per la seva gran rapidesa.
El pròxim repte és consolidar-se com a líder en aplicacions en núvol o allotjades a la xarxa dirigides a la productivitat personal, ja desenvolupades però de presència relativament baixa entre els usuaris, però també les emissions de televisió a internet.
El segon protagonista del rànquing mundial d'internet és Facebook. Existeixen més competidors, però Facebook és el líder. Va ser creat per l'estudiant de Harvard Mak Zuckerberg, com un lloc on els universitaris podien estar al cas de la vida dels seus amics. Facebook és la xarxa social més popular i té més  de 500 milions d'usuaris i uns 200 milions de visites al mes.
Facebook és un exemple del que s'ha anomenat la web 2.0, terme que es refereix a llocs web que obtenen almenys una part del seu valor a través de les accions dels usuaris.
El procés de concentració de la informació a internet és tan potent, que no figurar en un buscador com Google, o en un proveïdor de vídeos com Youtube, és sinònim de no ser important, de no existir.

dijous, 14 d’octubre del 2010

Sistema Operatiu

2. Crear un article “SISTEMES OPERATIUS”
i trobar la informació sobre:

-Què és un sistema operatiu?
El sistema operatiu és el conjunt dels diferents programes que controlen el funcionament d'un ordinador. El sistema operatiu és el programari responsable de gestionar els recursos en un terminal (ja sigui un ordinador personal, un telèfon mòbil, etc). Podem veure el sistema operatiu com un conjunt de programes que permeten la comunicació de l’usuari amb l’ordinador (proporciona una interfície) i en gestiona els recursos de manera eficient (UPC, memòria, emmagatzematge, etcètera.).
Els sistemes operatius actuals són complexos, a causa que han de fer moltes tasques. Per aquesta raó, quan es procedeix a crear un sistema operatiu es divideix en elements molt petits que duguin a terme tasques cincretes.

-Per a què serveix?
Les seves funcions consisteixen a gestionar les transferències d'informació internes, procurar la comunicació de l'ordinador amb els operadors, controlar l'execució dels programes amb la detecció dels errors, encadenar automàticament les feines, optimitzar els recursos (memòria, unitat aritmètica, etc), carregar i descarregar automàticament els programes en funció de l'espai de memòria i dels diferents perifèrics. Una de les principals funcions és gestionar els detalls de l'operació del maquinari, de manera que els diversos programes no se n'hagin d'ocupar, alleugerint i fent més fàcil així el procés de programació d'aquestes aplicacions.
Els sistemes operatius, en la seva condició de capa programari que possibiliten i simplifica el maneig de la computadora, ocupen una sèrie de funcions bàsiques essencials per a la gestió de l'equip. Entre les més destacables, cadascuna exercida per un component intern (mòdul en nuclis monolítics i servidor en micronuclis), podem ressenyar les següents:
-Proporcionar més comoditat en l'ús d'un computador. -Gestionar de manera eficient els recursos de l'equip, executant serveis per als processos (programes). -Brindar una interfície a l'usuari, executant instruccions (comandaments). -Permetre que els canvis deguts al desenvolupament del propi SOTA es puguin realitzar sense interferir amb els serveis que ja es prestaven .

-Tipus de sistemes operatius (3)
Alguns dels sistemes operatius més comuns són Microsoft Windows, GNU/Linux, Mac OS X.

-Microsoft Windows: és una sèrie de sistemes operatius i interfícies gràfiques d'usuari produïts per Microsoft. Microsoft va introduir per primera vegada un entorn operatiu anomenat Windows el novembre de 1985 com un complement a MS-DOS, en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI). Microsoft Windows ha arribat a dominar el mercat del PC, superant al Mac OS, que havia estat introduït prèviament. A partir d'octubre de 2009, Windows tenia aproximadament el 91% de la quota de mercat dels sistemes operatius client usats a Internet. La versió més recent d'un Windows client és el Windows 7; la versió més recent de servidor és el Windows Server 2008 R2. Windows és el sistema operatiu més utilitzat per la gent d'avui dia, ja que presenta moltes comoditats i va ser un éxit quan el van treure. També, l'avantatge que té és que van treient cada poc temps Windows més nous, com ara el Windows Vista i el Windows 7.

-Linux o GNU/Linux: Linux és el sistema operatiu format pel nucli del sistema o kernel Linux, juntament amb les utilitats GNU. Avui en dia, hi ha moltes distribucions de programari basades en aquest sistema operatiu. Aquest sistema operatiu va créixer gràcies al treball col·laboratiu de programadors de tot el món, els quals se sumaren a la crida per a desenvolupadors que en Linus Torvalds va realitzar en quant va fer pública la primera versió del nucli del sistema operatiu. El sistema operatiu Linux no és molt conegut actualemnt, ja que la majoria de gent, al seu ordinador té el Windows.
El kernel Linux va néixer en el 1991 a Hèlsinki quan Linus Torvalds va implementar un clon de UNIX basant-se en el seu coneixement del sistema operatiu Minix
El nucli de GNU/Linux, com el de la majoria de sistemes operatius que es subministra habitualment amb les distribucions per a PC d'escriptori, no proporciona un sistema operatiu en temps real.

-El Mac OS X: és una versió del sistema operatiu que utilitzen els ordinadors Macintosh, i que es basa en un nucli Unix. Recentment aquest SO (sistema operatiu) ha rebut la denominació de sistema Unix i no un sistema basat en Unix com era abans. A la X que acompanya el nom Mac OS se li atribueixen dos significats: el de numeral romà 10 (ja que les versions del Mac OS anomenat "Classic" acaben al 9) i la darrera lletra del mot UniX. El Mac OS X va sortir al mercat l'any 2001. El sistema operatiu parteix de l'adaptació i posterior desenvolupament d'una combinació del BSD ("Berkeley Software Distribution"), que és una variant de Unix, i el micronucli Mach (desenvolupat per la Universitat Carnegie-Mellon). Al damunt d'aquesta base s'hi afegeix una interfície d'usuari gràfica anomenada Aqua.

dimarts, 21 de setembre del 2010

Hola, em dic Lourdes Giraldo!

Benvinguts al meu bloc. El meu nom és Lourdes Giraldo i tinc 14 anys. Aquest bloc és per la optativa d’informàtica de quart d’ESO de l’escola Sant Antoni Maria Claret, de Cornellà de Llobregat. A aquest bolc hi posaré els treballs que farem a classe durant aquest curs.

M’agrada molt el teatre, la dansa i el cant. En general, les arts. De fet em vull dedicar al món de l’espectacle. M’encanta llegir i escoltar música. Llegeixo sobretot obres de teatre, des d’autors com William Shakespeare fins a Jordi Sanchez. M’encanta veure pel•lícules amb els meus amics i anar de cap de setmana a cases rurals a fer convivències amb amics.
El meu menjar preferit és l’arròs i la pasta. Una de les meves actrius preferides és la Sandra Bullock. Els meus grups de música preferits són: Cold Play, Mika

Espero que us agradi el meu bloc!